9.7.08

YERİM SENİ...



TİRİTLİ KÖFTE
( 4 Kişilik)
Malzemeler :
1 su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
100 gram kuzu eti
1 çay bardağı ince bulgur
50 gram çekilmiş kıyma
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI :
1 su bardağı nohut ıslatılır ve bu şekilde 1 gece bekletilir.
Bol suda haşlanır. 1 tatlı kaşığı tereyağı ve margarin tavada eritilir,
etler bu yağda karıştırılarak sotelenir.
Küçük parçalar halinde doğranan soğan ve 1 çorba kaşığı salça eklenir.
Bir miktar su ilave edilerek kısık ateşte iyice pişirilir.
Tuz ve nohut tencereye ilave edilir ve tencere ocaktan alınır.
HAMUR için ise ;
1 çay bardağı ince bulgur ve kıyma karıştırılır.
Su ilave edilerek yoğurulur.
Tuzu eklenir.
Yoğurmanın sonuna doğru hamurun içine yumurtalar kırılır.
Kıyma tereyağı ile tavaya alınır, çevirerek kavrulur.
İçine tuz ve karabiber ilave edilir. Soğan ile margarin ayrı tavada kavrulur.
Daha sonra ikisi bir tavaya aktarılarak, beraber kavrulur.
İçine,ikiye bölünmüş cevizler ilave edilir.
Yağın donması için bekletilir.
Köftenin hamuru ceviz büyüklüğünde açılır.
İçi hazırlanıp, donmaya bırakılan et ile doldurulur.
Ayrıca hazırlanan hamurun bir kısmı nohut şeklinde yuvarlanıp
yemeğe eklemek için hazırlanır.
Yemek piştikten sonra nohut büyüklüğünde hamurlar ve
ceviz büyüklüğündeki et ile
doldurulan hamur yenmeğe eklenir.
Sıcak olarak servis yapılır.

B O R A N İ
(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 Kg Ispanak
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Çay Bardağı Su
Tuz, Yoğurt ve Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
HAZIRLANIŞI :
Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın. Yapraklarını dallarından ayırın.
Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın.
Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın.
Delikli kepçeyle çıkarın. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin.
Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun.
İçine unu ilave edin.
Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun.
Süt ve suyu ilave edin. Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince
içine ıspanakları ekleyin.
1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alın.
Üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edin.
Salçayı tereyağıyla birlikte biraz pişirin.
Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
Afiyet Olsun :)