8.7.08

SÜTÜN FAYDALARI...



• Kemik erimesini önler, sütte bulunan fosfor kemik oluşumunda önemli rol oynar.

• Laktoz enerji sağlarken galaktoz beyin ve sinir dokularının oluşumunda rol oynar. Süt yağındaki fosfolipitler, beyin ve sinir hücrelerinin hayati önem taşıyan kısımlarını oluşturur.

• Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir. İshali tedavi eder.

• Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Saç ve tırnakların oluşumunda büyük rol oynar.

• Özellikle zeka gelişimde etkili olan, deri ve göz sağlığında gerekli B2 (rb oflavin) vitamini için süt en iyi kaynaktır.

• Mide rahatsızlıklarını giderir, sindirim sistemini düzene sokar ve ülseri önler.

• Beyine enerji verir.

• Diş çürüklerini önler.

• Kronik bronşiti önler.

• Kanserin önlenmesine yardımcı olur.

• Tansiyonu düşürür.

• Vücutta ödem yapan şeylerin toplanmasını önler.

• Bağırsaklarda işlenmeyen mikroorganizmaların gelişimini engeller ve tipik bağırsak florasını geliştirici etki yapar.

• Hastalıklara karşı direnci artırır.