10.8.08

YERİM SENİ...


ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler:
1 tavuk göğsü,
1 su bardağı ceviz içi,
4 dilim bayat ekmek içi,
1 su bardağı süt
(arzuya göre) 1 diş sarımsak,
1 çay bardağı tavuk suyu,

1/4 limon suyu,
3 çorba kaşığı zeytinyağ,
tuz ve kırmızı biber

Yapılışı:
Tavuk göğsünü birkaç su yıkayarak tencereye yerleştirelim.
Üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak suyu, tuzu ve limon suyunu ekleyerek
ağır ateşte göğüs eti yumuşayana dek haşlayalım.
Eti kemiklerinden ayırarak iri doğrayalım.
Bayat ekmek içini sütle ıslatarak
blender veya robotun içine alalım.
İçine sarımsakları, tavuk suyunu,
ceviz içini, tuzu, karabiberi ekleyelim.
Karışımı pürüssüz kıvama getirerek etlerin üzerine gezdirelim.
Zeytinyağını kızdırıp, kırmızı biber ekleyerek
sosun üzerine gezdirelim
ve servis yapalım.