2.8.08

SOFRALARINIZA BEREKET...


PEYNİRLİ KABAK

Malzemeler :
6 adet dolmalık kabak,
1 adet yumurta,
250 gr beyaz peynir,
1 su bardağı süt,
1 bağ dereotu,
50 gr kaşar peyniri,
Salam ya da sosis ( isteğe göre )
tuz, kırmızı biber

Hazırlanışı
Kabakların kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye bölün
ve tatlı kaşığı yardımıyla içlerini, tek tarafları kapalı kalacak şekilde oyun.
İçinin yapılışı:
Beyaz peyniri çatalla ezin. İçine yumurtayı kırıp karıştırın.
Sütü ve arzumuza göre ince kıydığımız sosisleri ya da salamları iyice karıştırın.
Dereotunu ince ince doğrayın; tuz ve kırmızıbiber serpip karıştırın.
Kabakların içini bu karışımla doldurun ve
açık kısımları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpip fırınlayın.
170 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp üzerine kaşar peyniri rendesi ve
kırmızı pul biber serpip 5 dakika daha fırında pişirin.
Peynirler eriyince fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapın.
*Toplam Pişirme Süresi : 40 Dk.*
(Not: Kabak içlerini mücver yapmak için ayırabilirsiniz.)
Afiyet Olsun