5.6.08

REÇELLER...

ÜZÜM REÇELİ
MALZEMELER
* 500 gr şeker
* 1 adet limon
* 2.5 su bardağı su
* 1 kg çekirdeksiz üzüm
* 60 gr çam fıstığı, kavrulmuş
HAZIRLANIŞI
Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün.
Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın.
500 gr şeker ile 2.5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.
Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve
üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın.
Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın,
20-25 dakika kadar kaynatın.
Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın,
soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp,
serin bir yerde muhafaza edin.


AYVA REÇELİ
MALZEMELER
* 1.5 kg ayva
* 5 su bardağı su
* 1.5 kg toz şeker
* 2 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle
çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin.
Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın.
Sonra toz şekeri ilave edin ve karıştırarak eritin.
Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın .
Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu ilave edip,
biraz karıştırın.
Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın,
soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp,
serin bir yerde muhafaza edin.


AYVALI ESMER BİSKÜVİ

(6 Kişilik)
Malzemeler:
*1 Adet Ayva
* 1 Çay Bardağı Tozşeker
* 1 Su Bardağı Kepekli Un
* 1+1/3 Su Bardağı Un
* 2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
* 1 Su Bardağı Şeker
* 1 Adet Yumurta
* 100 gr. Margarin
* 1/2 Paket Kabartma Tozu
HAZIRLANIŞI :
Ayvanın kabuğunu soyun.
Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin.
Ayva dilimlerini ve çekirdekleri, şekerle birlikte tencereye aktarın.
Kısık ateşte pişirin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra
pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın.
Kepekli unu, buğday nişastasını, tozşekeri, yumurtayı,margarini, kabartma tozunu, ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. Hamurun çok yumuşak olması halinde geri kalan unu da katın. İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün. Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açın.Bir çay bardağı yardımıyle yuvarlak bisküviler kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına
çok hafif bastırın.
Çukurun içine ayva püresini koyun.
200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun!