9.5.08

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

YAPILIŞI
MALZEMELER
* 5 adet Enginar
* 1 orta boy Soğan
* 2 adet Patates
* 2 adet Havuç
* 1 çay bardağı Zeytinyağ
* 4 adet kesme şeker
* 1 çay kaşığı Tuz
* Yarım Limonun Suyu
* Dereotu
* Yağlı Kağıt

HAZIRLANIŞI

Enginarları temizleyip iki parçaya böldükten sonra tencerenin zeminine dizin. Üzerine piyaz şeklinde doğradığınız soğanları ve küp küp doğradığınız sebzeleri koyun. Sebzelerin üzerine şekeri, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ilave ettikten sonra üzerlerini hafif örtecek miktarda su ekleyin.
Tencerenin üzerine yağlı kağıdı ıslatıp kapatın.

Ateşte 45 dk. kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerini dereotuyla süsleyerek servis yapın.

AFİYETLE YİYİN


TÜM BECERİKLİ HANIMLARIN
ANNELER GÜNÜNÜ KUTLARIM